Odehrál se již druhý beach volejbalový kemp s izraelskou reprezentací

Odehrál se již druhý beach volejbalový kemp s izraelskou reprezentací

Beata Ročková - středa, 21. února 2024

Aktuality

S Izraelskou reprezentací náš klub pracuje již od roku 2019, kdy se k nám hráči po domluvě připojili na jarní soustředění v Itálii. Akce to byla velice vydařená, a proto také naše spolupráce setrvává dodnes.  

Je to něco málo přes rok, co k nám juniorští reprezentanti naposledy zavítali a strávili s naším výběrovým týmem fajn týden jak na písku, tak mimo něj. V Česku, konkrétně v Benešově, se jim zalíbilo, takže jsme soustředění zopakovali hned, jak to Izraelcům situace dovolila.

Celý tým přiletěl na týden začátkem února a každý den byly naplánovány dvě tréninkové fáze. Ze začátku se tréninky nesly v duchu kompenzací a protahování, což se osvědčilo jako celosvětově neoblíbená, ač potřebná část tréninku. Později už jsme se ovšem přes ball-control přesunuli na tu pro nás hráče zábavnější, herní část. Spoustu hráčů z našeho klubu se mimo jiné totiž v průběhu týdne připravovalo na halová mistrovství republiky do 16 a 20 let, takže o sparing bylo postaráno. 
Ve čtvrtek jsme se přesunuli do našeho pražského areálu na Gutovce. Izraelci tak mohli poznat mnoho dalších členů, kteří působí v našem klubu. 
V pátek nám bylo dopřáno volné dopoledne. Hráči si tak mohli projít Prahu, hlavně tedy slavné obchodní centrum na Náměstí Republiky. Odpolední část proběhla zase v Benešově, kdy jsme po celou dobu hráli side-outy nebo klasické zápasy.
V sobotu už podstatná část týmu bojovala na již zmiňovaných halovkách a pro nás hráče, co už jsme jednou nohou ve sportovním hrobě, byla naplánována atletika s naším trenérem Robertem. Ten nám dal jako vždy do těla a odpoledne jsme se zase přesunuli na písek. Večer nás už čekala pouze tradiční společná večeře, kde si Izraelci vychutnali česká jídla, a pak už jen smutné loučení.

Týden to byl zase vydařený. Poznali jsme nové lidi, zkusili jsme si jiné tréninkové metody a také jsme oprášili naše anglické schopnosti. Budeme doufat, že nám tato spolupráce vydrží a co nevidět se zase setkáme, ať už na zahraničních turnajích nebo na společném kempu.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy