Brazilské legendy Ricardo a Emanuel opět hrají spolu

Brazilské legendy Ricardo a Emanuel opět hrají spolu

Tomáš Jakl - sobota, 21. března 2015

Beach volejbal ve světě

Nejúspěšnější dvojice v historii beach volejbalové světové tour FIVB ve složení Ricardo a Emanuel se vrátila zpět na kurty. První turnaj po jejich návratu odehráli v rodné Brazílii, konkrétně na Grand Slamu v Sao Paulu. Jejich návrat se vydařil a před domácími fanoušky se mohli těšit z druhého místa. Společně získali už neuvěřitelnou osmapadesátou medaili v rámci světové tour.

Ricardo a Emanuel se spojili hlavně s vidinou účasti na letních olympijských hrách. Ty se budou v roce 2016 konat v Rio de Janieru. Právě tady se budou oba připravovat na nadcházejcí předolympijskou sezónu. „Naše tréninky budou probíhat v Riu, můžeme tady nasát olympijskou atmosféru a také se dokonale sžít s prostředím,” sdělil Emanuel, držitel 152 beachvolejbalových titulů.

 „Olympiáda, která se zde koná za rok je snem všech brazilských sportovců, nezáleží jaký sport dělají. Já a Emanuel tento sen sdílíme a věříme, že se pod pěti kruhy objevíme také,” řekl devětatřicetiletý Ricardo.

Právě tato dvojice vybojovala jedinou zlatou medaili v mužském beach volejbalu pro Brazílii od zařazení tohoto sportu do koloběhu letních olympijských her. V řeckých Aténách před jedenácti lety jasně přehráli španělský pár Bosma-Herrera 2:0 na sety a zaslouženě brali zlaté medaile. Pro Brazilce hovoří zejména zkušenosti, které během své bohaté kariéry nasbírali. „Uspět v Riu je naším snem a budeme se snažit se na olympijské hry připravit nejlépe, jak jen to bude možné,” dodal Emanuel, starší z dvojice.

 

Foto: diarioms.com.br 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy