Na halovém MČR v beach volejbalu zvítězily slovenské jedničky

Na halovém MČR v beach volejbalu zvítězily slovenské jedničky

Tomáš Jakl - čtvrtek, 26. března 2015

Plážový volejbal

Slovenský pár Dubovcová s Nestarcovou opanoval letošnímu otevřenému halovému mistrovství České republiky v plážovém volejbalu. Turnaj se konal netradičně v Brně o víkendu 22. a 23. března.

Halové MČR se konalo 21.-22. března a vzniklo ve spolupráci Českého volejbalového svazu a Slovenské volejbalové federace. Z tohoto důvodu se ho mohly účastnit i páry ze zahraničí. Celá soutěž se konala nezvykle v nákupním centru Olympia v Brně. Sešlo se zde celkem 16 párů, které se do hlavního turnaje probojovaly z kvalifikace. Zajímavostí byla účast páru až z dalekého Finska.

Při neúčasti českých jedniček Kolocové se Slukovou bojoval v česko-slovenském finále domácí pár Hermannová-Bonnerová. V tom však nestačily na Slovenky a obsadily konečné druhé místo. Vícemistryně ČR z roku 2014 Hermannová s Bonnerovou byly největšími favoritkami, čemuž odpovídalo také jejich nasazení. Papírové předpoklady naplnily i Slovenky Dubovcová s Nestracovou, které se do finále dostaly postupně přes tři české páry a to vždy v poměru 2:0. Po celý víkend neztratily ani jeden set a jen v semifinále dovolily soupeřkám Háječkové se Skalníkovou získat v jednom setu více jak 15 bodů. Hráčky ze Slovenska tak doslova rozdrtily celé startovní pole a nikomu nedaly šanci. 

Výběr místa konání v podobě kurtu umístěného v obchodním centru se ukázalo jako velmi dobrý tah. Na finále dorazilo několik stovek diváků a atmosféra byla ucházející. Mužské halové mistrovství republiky na tuto novinku a zajímavost nenaváže a turnaj se bude konat v nafukovací hale Beachklubu Pankrác tento víkend od 28. do 29. března.

Celkové umístění na HMČR 2015

1

N. Dubovcová (SVK), D. Nestarcová (SVK)
2 B. Hermannová, M. Bonnerová
3 E. Gálová, Š. Nakládalová
4 K. Zelinková, K. Řeháčková
5 T. Jarošová, E. Nováková
5 L. Háječková, H. Skalníková
7 I. Sinisalo (FIN), N. Ahtiainen (FIN)
7 M. Trpišovská, L. Jelínková
9 M. Mukařovská, L. Kurtinová
9 M. Bláhová, V. Výborná
9 S. Poszmiková (SVK), L. Grygarová
9 N. Dostálová, M. Bendíková
13 M. Lišková, T. Vaňková
13 N. Havlínová, K. Kolouchová
13 L. Pehalová, M. Jansová
13 Z. Šajmovičová (SVK), R. Jurenková (SVK)

Foto: http://lansky.rajce.idnes.cz

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy