Výkonnostní Itálie květen 2023

Výkonnostní Itálie květen 2023

Vojtěch Kudrnovský - středa, 28. června 2023

Soustředění v Itálii

Máme za sebou další výkonnostní soustředění v naší milované Itálii. Hned jak letadlo přistálo v Pescaře, tak jsme si šli nakoupit, protože další dny to kvůli svátkům bylo ztížené. Následovala cesta vlakem do kempu. Za všechny musím poděkovat Milošovi, protože od vlaku jsme byli o kufry lehčí. V půl desáté jsme byli v kempu a od desíti bylo naplánováno zahajovací setkání pod vedením trenérů.

V neděli jsme nezaháleli, a proto časně v půl deváté jsme vybíhali za Viktorem na pláž už v rámci každodenní rozcvičky. Bez přestávky pokračovaly ženy s trenérem Ondrou Rédlem. Vystřídala je Týnka s kafíčkem v ruce a pokročilou skupinou po boku. A první fázi ukončovali muži trénovaní Milošem. Po obědě druhá fáze probíhala stejně, až na trenérskou dvojici Tomáše s Viktorem, která vyměnila Týnku. Vpodvečer nás čekalo dlouhé protažení s Víťou. Den pro nás skončil první skvělou zmrzlinou a fanděním Perunovi s Davem ve vyhraném finále v brazilské Uberlandii.

Druhý den jsme rozehráli turnaj s Italama, který pro nás zařídil Simone s Milošem. Ať už kvůli jiným Wilson míčům nebo malé rozehranosti jsme nikdo, až na zkušeného DDho s Rédlosem, nedokázali vyhrát skupinu. Ti dokončili své vítězné tažení až do úspěšného konce a reprezentovali Česko prvním místem i přes nepříjemný déšť, který zahnal turnaj do nafukovačky. 

V úterý udělalo počasí trenérům radost, jelikož pršelo a foukal vítr, nicméně hráči už vyhlíželi středu. Ta pro někoho znamenala volný den, pro jiné volnou hru a pro nejpoctivější jeden či dva tréninky na ball control s Milošem.

Ve čtvrtek jsme poměřili síly a určili Kinga a Queenu kempu. V superfinále Queen turnaje se potkali Martin a Stela, kteří si k sobě vzali Filipa a Julču. Po třech napínavých setech ovládli superfinále letošní naděje v chlapecké kategorii U16 Martin s Fillipem. Mezi muži vypadl kvůli zranění favorit Ondra Rédl, a tak finále vyhrál DD a Olí, které doplnili Mára s Viktorem. Po krásném zápase starší Pohl vyhrál a s Viktorem to oslavili obrovskou zmrzlinou. 

V pátek už byly tréninky protkané smutkem z chvilkového odjezdu Týnky a uvědomění, že probíhá poslední den. Nesměla samozřejmě chybět poslední rozlučková zmrzlina. V sobotu se většina loučila s kempem a vrátila se do Prahy s dobrým pocitem po úspěšném soustředění. Další podobné se bude konat v září, takže se rozhodně přihlaste, protože je to nejen o trénincích ale i o skvělé partě.

Děkuji za pozornost přečtěte si další výborné články.  

Rosťa

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy