Mistrovství České republiky a bronzový úspěch Beach Service dvojice Dumek/Berčík

Mistrovství České republiky a bronzový úspěch Beach Service dvojice Dumek/Berčík

Magdalena Dostálová - úterý, 4. září 2018

Úspěchy hráčů našeho klubu

Víkend 31.8. – 2.9. se nesl v duchu posledního turnaje letošní sezony, jímž bylo UNIQA Mistrovství České republiky v plážovém volejbale. Novými mistry republiky se stali Perušič/Vodička a mistryněmi Kvapilová/Kubíčková. Turnaj ve Slavkově u Brna přinesl spoustu překvapivých výsledků.

Mistrovství České republiky (dále MČR) bylo jako každým rokem vrcholem sezony čili poslední českou soutěží letos. Na slavkovském písku kralovali Perušič s Vodičkou, kteří ve finálovém zápase porazili ve třetím setu tým Weiss/Tichý. Boj o bronzový stupínek byl ale snad ještě napínavější. Beach Service pár Dumi s Vášou (Jan Dumek/Vašek Berčík) vybojovali tento cenný kov až ve třetím setu, a to za stavu 21:19. Robert Kufa s Martinem Melmukou se jen těsně nedostali mezi nejlepší čtyři páry. Na hezkém 9. místě se umístili další z našeho klubu – Martin Bárta a Ondřej Rédl a na 13. Jakub Vála s Filipem Šťastným.

V ženské kategorii byly některé výsledky poněkud překvapivější. Zlatou medaili si zasloužila dvojice Kvapilová/Kubíčková a stříbrnou braly mladé reprezentantky Kotlasová s Resovou. Třetí místo vybojoval další mladý pár Maixnerová a Štochlová, které ve čtvrtfinále vyřadily favoritky turnaje Bonnerovou a Nakládalovou. Beach Service reprezentovala také Karolína Řeháčková, která se s juniorkou Karin Žolnerčíkovou umístila na pěkném 9. místě.

Na MČR chybělo několik českých elitních hráčů. Kvůli rekonvalescenci ramene se nezúčastnila Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou – české jedničky a světové dvojky. Bývalá spoluhráčka Michaly Kvapilové Kristýna Hoidarová Kolocová před několika dny ukončila kariéru, a tak se Michala domluvila na obhajování loňského titulu s Michaelou Kubíčkovou. Ani náš mistr z roku 2017 Martin Pihera se z důvodu zranění nemohl pokusit o zopakování prvenství. Spoluhráč Perušiče David Schweiner má zase školní povinnosti, a tak se na tento velkolepý turnaj vydal s Janem Vodičkou, který před měsícem oslavil své 17. narozeniny. 

Všechny výsledky naleznete zde:

Ženy

Muži


Foto: Václav Kohelka

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy