Hamburg Finals: dva týmy korunovány šampiony sezóny 2018. Sluková s Hermannovou jsou vicemistryněmi

Hamburg Finals: dva týmy korunovány šampiony sezóny 2018. Sluková s Hermannovou jsou vicemistryněmi

Magdalena Dostálová - středa, 22. srpna 2018

Aktuality

V Hamburku se uskutečnil poslední letošní turnaj homologovaný FIVB. Královnami sezony 2018 se staly Brazilky Agatha/Duda a u mužů kraloval norský pár Mol/Sorum. Markétě Nausch Slukové s Barborou Hermannovou unikl tento titul doslova o fous. Svou velice zdařilou sezonu potvrdily stříbrnou medailí

Pro velký úspěch se letos v Hamburku znovu konal FIVB World Tour Finals. Druhé největší německé město už má s tak prestižními turnaji zkušenosti. V roce 2016 Hamburk zorganizoval pětihvězdičkový Major a letos pořádal World Tour Finals již druhým rokem. Tato finální soutěž s tribunami plnými nadšených fanoušků je pro hráče mimořádná, pozvánku získá pouze 10 nejlepších párů dle aktuálního světového žebříčku. Mezi 15. a 19. srpnem se sešla elita světových hráčů a zápasila o titul šampiona. Podíl na peněžních odměnách byl 800 000 amerických dolarů.

„Je to turnaj tzv. za zásluhy. Dostane se sem nejlepších 10 týmů podle světového žebříčku v této sezóně, ale nesbírají se tu žádné světové bodíky! Prostě jen spousta top zápasů a prima side eventy na závěr sezóny.“ Takto popsala turnaj v Hamburgu nejlepší česká dvojice na svém facebooku.

Zlatými medailemi se mohly pyšnit Brazilky Agatha/Duda, stříbrnými Bára Hermannová a Maki Nausch Sluková a bronzovými medailemi Australanky Artacho Del Solar/Clancy. Z mužských párů se ze zlata radovali Norové Mol, A./Sørum, C., ze stříbra polský tým Bryl/Fijalek a z bronzu rovněž polští Kantor/Losiak.

Zajímavosti

Celý turnaj vyhrála brazilská Agatha Bednarczuk a její spoluhráčka Eduarda Duda Lisboa, která nedávno oslavila svoje teprve 20. narozeniny.

A kdo exceloval statistikám? Naše Markéta Nausch Sluková. Během hracích dnů tato skvělá hráčka zaznamenala více bodů než kdokoliv jiný (se skórem 151). Nikdo se Markétě nevyrovnal ani v počtu daných es (15) a do třetice všeho dobrého ovládla i statistiku útoku (134 zdařilých útoků v 19 setech). Více na beachmajorseries.com.

Všechny tři ženské týmy, které obsadily vítězné podium, byly ze stejné počáteční skupiny (B). V této skupině, do které byly na začátku týmy slosovány, se utkaly: Hermannová/Sluková (CZE), Agatha/Duda (BRA), Artacho Del Solar/Clancy (AUS), Humana-Paredes/Pavan (CAN) a Schneider/Bieneck (GER).

Kraťoučké video se záběry z World Tour Finals v Hamburku můžete shlédnout zde.

Foto: at.beachmajorseries.com

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy