Tituly „Queens“ a „Kings of the Snow“ na mezinárodním turnaji ve Špindlerově Mlýně získaly české dvojice

Tituly „Queens“ a „Kings of the Snow“ na mezinárodním turnaji ve Špindlerově Mlýně získaly české dvojice

Mirka Kotlasová - čtvrtek, 2. března 2017

Aktuality

Rozhodli jsme se podpořit naše hráče z Beach Service přímo v místě konání první zastávky mezinárodní série CEV SnowVolleyball Tour 2017 ve Špindlerově Mlýně. A rozhodnutí se vyplatilo. Skvělá atmosféra, nevšední zážitek, sem tam i hezké počasí, naši hráči v hlavní soutěži a co hlavně – na bedně vítězů – a v neposlední řadě nově nabyté zkušenosti v nasazování zimních řetězů.

Na tento víkend vyměnili hráči sluneční brýle, plavky a kraťasy za kulichy a kopačky a zúčastnili se turnaje ve Snow Volleyballe ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně, kde se klání konalo už třetím rokem. Další zastávky této série pod patronátem CEV – Confédération Européenne de Volleyball budou v zimních střediscích ve Švýcarsku, Slovinsku, Rakousku, Lichtenštejnsku a na závěr na italském Kronplatzu.

Zasněžená kvalifikace

Kvalifikaci jsme sice propásli (raději jsme se věnovali nasazování již zmiňovaných zimních řetězů na naše ztroskotané vozidlo), ale nebyli jsme zdaleka jediní, kdo tou dobou měl být ve Špindlu a nebyl. Pátek nebyl na počasí moc příznivý. Některé páry z pouhých tří ženských a pěti mužských postoupily do hlavní soutěže díky losu. Dvojice Mateusz Paszkowski/Maciej Lewicki a Ludmila Lojková/Radka Tučková si pokračování musely vybojovat. V sobotní hlavní soutěži pak bylo 24 mužských dvojic včetně naší dvojice Martin Bárta a Ondra Rédl a včetně loňského a předloňského vítěze titulu "King of the Snow" Bobba Kufy, který tentokrát tvořil tým se svým bratrem Davidem Kufou. Ženské hlavní soutěže se zúčastnilo 12 dvojic.

Hlavní soutěž

Sobota už byla většinu dne prosluněná. Naše odběhnutí si na běžky hráčům Beach Service kupodivu na výkonech nijak neubralo a hnedka zrána slavila dvojice Martin Bárta a Ondra Rédl vítězství nad další českou dvojící Jakub Jarošík/Vojtěch Šebek. V dalším zápase jim hladký postup narušila dvojice z Německa Toni Wenzlaff/Max Backhaus, kteří naše kluky porazili 2:1. O dvě vítězství a jednu prohru později nakonec skončila naše dvojice na skvělém 7. místě.

Dvojice Bobb Kufa a David Kufa porazili nejprve polskou dvojici postoupivší z kvalifikace Mateusz Paszkowski/Maciej Lewicki a pak českou dvojici Tomáš Jedlička/Dominik Samec. V posledním zápase toho dne potvrdili svou neporazitelnost a zvítězili i nad dalším českým párem Tomáš Pála/Jan Chalupa 2:0.


Semifinálová utkání

Nedělní ženské semifinále bylo ryze české. Tým Ludmila Lojková/Radka Tučková porazil holky Anna Dostálová/Michaela Knoblochová s těsným výsledkem 2:1 (9-11, 11-8, 11-8), druhý semifinálový zápas vyhrála Markéta Bendíková/Nicole Dostálová 2:0 nad holkami Natalie Kolderová/Andrea Rybová.

Do česko-polského mužského semifinále se nakonec probojovaly týmy Bobb Kuba a David Kufa proti Piotr Groszek/Grzegorz Rusin a Tomáš Pála/Jan Chalupa proti dvojici Adam Andrys/Roman Andrys. Už to vypadalo, že bychom se mohli dočkat českého finále. Kluci Tomáš Pála a Honza Chalupa po prvním prohraném setu zabojovali a druhý set vyhráli. Vítězství se jim ale ve třetím setu nepodařilo obhájit a tak se k první vítězné semifinálové dvojici do závěrečného finále přidala polská dvojice Michal Matyj/Piotr Janiak.


Finále patřilo Čechům

Finálové sety se stejně jako po celou dobu turnaje hrály pouze do 11 bodů, na rozdíl od předchozích kol se ale teď hrálo na tři vítězné sety. Vítězkami celého turnaje se stala dvojice Markéta Bendíková/Nicole Dostálová, které bez ztráty setu zvítězily nad dvojicí, která v pátek začínala teprve kvalifikací Ludmila Lojková/Radka Tučková (11-9, 11-9, 11-6). Na místě třetím se umístily Anna Dostálová/Michaela Knoblochová po porážce týmu Natalie Kolderová/Andrea Rybová 2:1.

Dvojice, která minulý rok získala titul "Kings of the Snow", Bobb Kufa a Michal Matyj se opět dostala do finále, i když tentokrát ne na stejné straně sítě. Dočkali jsme se napínavých čtyř setů, kdy první vyhrála polská dvojice a další tři už naše dvojice Bobb Kufa s Davidem Kufou (11-9, 3-11, 8-11, 8-11). Na místě třetím skončila polská dvojice Piotr Groszek/Grzegorz Rusin a český tým Tomáš Pála/Jan Chalupa nakonec na místě čtvrtém.


A pak že bude každá další obhajoba těžší a těžší, Bobbe :) (Více v rozhovoru s Bobbem Kufou z minulého ročníku.)


Zdroj a fotografie: www.cev.lu

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy