Červencové akce českého beach volejbalu

Červencové akce českého beach volejbalu

Kristýna Marková - úterý, 2. srpna 2016

Beach volejbal v ČR

Červencové beachvolejbalové události byly zakončeny tento víkend mistrovstvím České republiky do 22 let. Mladí beach volejbalisté tak zakončili sezónu a nyní se pokusí prorazit v kategorii dospělých. Co všechno se v červenci dělo na českém písku si můžete přečíst v tomto článku.

O prvním červencovém víkendu proběhl na Strahově mezinárodní turnaj MEVZA v kategoriích U18, U20, muži a ženy. Českým reprezentantkám se na turnaji velmi dařilo. Kategorii do 18 let vyhrály Honzovičová J./Dunárová, kategorii do 20 let Honzovičová/Pluhařová a ženy Kolocová/Kvapilová. Juniorské dvojici Rulíšek/Tezzele se podařilo vyhrát kategorii U18. V kategorii U20 skončili čeští reprezentanti Gála/Velich na stříbrné příčce. V mužské kategorii vyhrál rakouský pár Eglseer/Schnetzer. Více o turnaji si můžete přečíst na těchto webových stránkách Beachclubu Strahov.

Ve stejný víkend probíhal také Staropramen Cool Český pohár žen v Opavě a mužů v Pňově. Zlaté medaile přidala do své sbírky známá jména Šárka Nakládalová s Martinou Bonnerovou a Jindra Weiss s Martinem Tichým.  

9.-10.7. proběhl další Staropramen Cool Český pohár mužů, tentokrát v Uherském Hradišti. V mužském semifinále se potkali Klapal s Kolářem proti Weiss/Tichý a Kufa/Bíza proti Hadrava/Habr. Třetí místo nakonec patřilo dvojici, která si turnajem musela projít již od kvalifikace, Klapalovi s Kolářem, druhé místo vybojoval Bobbík s Bizonem a první Hadrava s Habrem. Svěřencům Beach Service Martinu Bártovi s Ondrou Rédlem se podařilo na takto kvalitně obsazeném turnaji vybojovat páté místo.  

Ženy odehrály svůj pohár v Chodově. Turnaje se zúčastnilo celkem 30 párů. Ve finále porazily Nakládalová/Skalníková Valkovou s Jakubšovou. Bronz vybojovaly Bonnerová/Dostálová M.

Ve stejný víkend proběhlo také MČR do 18 let v Brně.

Mistryněmi České republiky se bez ztráty setu staly Maixnerová/Štochlová. Stříbrné místo vybojovaly Anna Benešová s Terezou Francovou, bronz Baláková/Pokorná. Vítězi chlapecké kategorie se stali brněnští Matyáš Džavaronok/Jiří Sedlák, kteří ve finále porazili dvojici Havlín/Vašina. Bronz získávají opět domácí Rulíšek/Tezzele

Druhý Staropramen Cool Super Cup se odehrál 15.-17.7. ve Slavkově u Brna. Této nejvyšší české soutěže se zúčastnilo historicky nejvíce zahraničních párů, například z Brazílie, Slovinska, Slovenska, Rakouska, Nizozemska a Finska . Vítězi Super Cupu se stali Bobbík Kufa s Michalem Bízou, kteří ve finále porazili brazilský pár Marcio Gaudie Ley/Vincius CardosoBronz vybojovala dvojice Weiss/Tichý. Ženskou kategorii ovládly Míša Kvapilová s Kristýnou Kolocovou, které za celý turnaj neztratily jediný set. Na druhém místě se umístily Nakládalová/Skalníková a na třetím Nizozemky Julia Wouters s Mored de Vries.

Mladí beachaří se mohli zúčastnit dalšího šampionátu, tentokrát MČR do 20 let v areálu BVC Chodov. Mistryněmi České republiky do 20 let se staly Kotlasová/Resová, mistry Jakub Gála/Jan VelichFinále probíhala jednoznačně ve prospěch pro tento turnaj prvních nasazených dvojic.

O víkendu 23.-24.7. proběhl v Praze na Braníku Staropramen Cool Český pohár. První místo vybojoval Filip Habr s Milanem Moníkem, kteří ve finále porazili dvojici Donovan Džavaronok/Jan Hadrava. Třetí místo získali Jindra Weiss s Martinem Tichým, kteří porazili Honzu Dumka s Australanem Lukem Smithem. Dvojice Beach Service Rédl/Bárta opět zaznamenala úspěch a obsadila páté místo.

Červencové události uzavírá UNIQA MČR do 22 let, které se uskutečnilo v Pňově. Hlavní soutěže se zúčastnilo 16 dvojic, které se utkaly v pavouku na dvě prohry. V mužské kategorii za Beach Service startovaly tři páry, které se dostaly do šestky. Až do finále to dotáhli Filip Šťastný s Vaškem Berčíkem, ve kterém se utkali s těžkými soupeři Donovanem Džavaronokem a Martinem Lickem. O vítězi rozhodl až třetí set, bohužel v neprospěch naší dvojice. O třetí místo bojovala další dvojice Beach Service Jirka Sládek s Ondrou Šotolou, které v semifinále vyřadili z finálových bojů právě dvojice Berčík/Šťastný. V nejtěsnějším možném rozdílu nakonec Sládek/Šotola prohrávají zápas třetím setem a bronzovými se tak stávají Michael Kovařík/Marek Šulc. Jakubové Vála a Motyčka končí na děleném pátém místě. Klukům moc gratulujeme a Vášovi s Filipem držíme palce, aby se mohli zúčastnit ME U22.

Zdroj: CVF

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy