Poohlédnutí za nejdůležitějšími českými beachvolejbalovými událostmi

Poohlédnutí za nejdůležitějšími českými beachvolejbalovými událostmi

Kristýna Marková - pátek, 29. července 2016

Beach volejbal v ČR

Turnaje určené mladým beach volejbalistům pomalu končí, sezóna dospělých kategorií se překlápí do své druhé poloviny. Níže vám nabízíme souhrn podstatných červnových událostí.

První červnový víkend byl ve znamení Českého poháru mužů a žen v Brně a Českého poháru juniorů a juniorek v Opavě. Staropramen Cool Český pohár je druhý nejhodnotnější svazový turnaj, ve kterém se hraje celkově o 50 000 korun.

Vítězi mužské kategorie se stali Ondra Perušič, který hrál výjimečně s Pavlem Rotreklem. Ve finále porazili Davidy Kufu a Lence. Bronzovou medaili vybojovali Jindra Weiss s Martinem Tichým, kteří vyhráli 2:0 nad dvojicí Honza Dumek/Přemysl Kubala.

Ženskou kategorii opanovaly Martina Jakubšová s Katkou Valkovou, které pro letošní sezónu vytvořily dvojici kvůli zranění Diany Žolnerčíkové. Na druhém místě skončily beachové matadorky Hana Skalníková s Šárkou Nakládalovou. O třetí místo se utkaly mladé naděje Tereza Kotlasová/Daniela Resová, které porazily zkušené hráčky Simonu Hronovou a dvojnásobnou olympioničku Soňu Novákovou Dosoudilovou.  

Dívčí kategorie se v Opavě zúčastnilo 23 párů, ze kterých se na první místo probojovaly Tereza Baláková s Lucií Pokornou. Juniorské kategorie se zúčastnilo pouze 16 párů a vítězství obhájili první nasazení Jakub Dvořák a Jan Kasan.

V letošní sezóně byly naplánovány tři turnaje nejvyšší úrovně - Staropramen Cool Super Cup - s prize money 200 000 korun/ turnaj.  

První Super Cup se odehrál o víkendu 10.-12.6. v Praze na Pankráci. Vítězkami se staly Šárka Nakládalová s Hanou Skalníkovou, které porazily ve finále Elišku Gálovou se Sárou Olivovou 2:0 (14, 17). Bronz vybojovala nizozemská dvojice Wesselink/Bloem.

První místo v mužské kategorii vybojovali Jindra Weiss s Martinem Tichým, kteří ve finále porazili Davida Schweinera s Ondrou Perušičem 2:0 (18, 24). Třetí místo patří Bobbíku Kufovi s Michalem Bízou.

Ve stejný víkend se na Ládví odehrál Český pohár juniorů a juniorek. Juniorů se opět účastnilo pouze 16 párů, ze kterých se nejvíce dařilo Lukášům Kittelovi a Vašinovi. Juniorek startovalo 24 párů, ze kterých byly nejlepší Tereza Baláková/Lucie Pokorná.

Z Prahy se přesuneme do Kutné Hoty na Letní pohár. Velkou radost nám udělali svěřenci Miloše Takáče, kteří zde vybojovali první místo. Ve finále porazili Vašek Berčík s Filipem Šťastným Milana Moníka s Honzou Štětkou 2:1 (19, -19, 12). Více si můžete přečíst v našem rozhovoru s Vášou a Filipem.

Další Český pohár juniorů a juniorek se odehrál o víkendu 18.-19.6. v Chodově. Juniorské kategorie se zúčastnilo pouze 6 dvojic. První místo obhájili vítězové z Prahy Lukáš Kittel a Lukáš Vašina. Dívčí kategorie se zúčastnilo 21 párů a vítězkami se staly první nasazené Šarlota Svobodová a Karin Žolnerčíková.

O víkendu 18.-19.6. se odehrál Staropramen Cool Český pohár na pražském Strahově. V semifinále proti sobě nastoupili Bobb Kufa s Michalem Bízou proti Davidu Schwainerovi s Ondrou Perušičem a Petr Beneš s Ondrou Přidalem proti Davidům Kufa Lenc. Bobbík s Bizonem se stali celkovými vítězi tohoto poháru.

Vrcholnou akcí mladých beach volejbalistů do 16 let bylo UNIQUA MČR v Opavě, o kterém vám již podrobně psal trenér Beach Service Michal Palas

Zdroj: CVF

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy