Robert Kufa s Michalem Bízou vyhráli Český pohár

Robert Kufa s Michalem Bízou vyhráli Český pohár

Kristýna Marková - pondělí, 27. června 2016

Rozhovory

Po menší odmlce si přečtěte, jak se Bobbík má, jestli je spokojený se svým novým týmem, i kde ho můžete vidět hrát v nejbližší době! 

Bobbíku! Všem nám na Beach Service Tour chybíš. Kde máme možnost tě vidět hrát v nejbližší době?

Taky mi chybíte (smích), v zimě byla sranda na turnajích. Na druhou stranu začalo léto a letní sezona už je rozjetá naplno. Takže já si užívám každý den, každý turnaj. Je super, že v letošní sezóně je na území ČR spousta turnajů. Pečlivě je s Bizonem – Michalem Bízou  objíždíme. Tento týden od 30. června do 2. července bude na Strahově mistrovství střední Evropy MEVZA v kategoriích: muži, ženy i mladí do 18 a 20 let. Bude to rozhodně velká akce, na kterou stojí za to přijít. Jinak budu stále objíždět hlavně turnaje v Čechách. Jsem rád, že se turnaje letos daří tak naplňovat. Dokonce bývají náhradní týmy, což je po dlouhé době změna. Je vidět, že zájem o vrcholový beach volejbal roste a to je základ toho, aby tu vyrostla nějaká dvojice světového formátu. 

Nedávno jsi změnil status studenta v zaměstnance. Jak se zvládáš připravovat na jednotlivé turnaje? Máš pak ve svém volném čase ještě místo na něco jiného než na beach volejbal?

Status studenta mi bohužel stále zůstává. Jak říkáš, mám toho teď docela dost, takže to ne úplně vše zvládám, jak bych si přál. Každopádně v práci jsem na poloviční úvazek a mám poměrně flexibilní časovou dobu. Šéfík je v tomhle super, což mi dost pomáhá. Takže jsem takový poloviční profík, poloviční pracant a čtvrtinový student. Vím, že to je víc než jedna no... 

S Michalem Bízou jste teď vyhráli Český pohár, moc gratulujeme! Jak se ti hraje s novým parťákem? Baví tě tvůj nový tým?

Děkujeme pěkně. Od začátku jsem cítil velký potenciál v našem týmu, jen se ne a ne úplně prodrat na povrch. Teď se to povedlo na výbornou. Tak jsem zvědav, jestli to tak zůstane. Určitě mě nový tým baví, jsem velmi spokojen.

Co spolu plánujete ještě v sezóně odehrát, podíváte se i do světa?

Jak jsem říkal, prioritou jsou pro nás Čechy, případně turnaje okolo, vzhledem k naší vytíženosti. Plánujeme určitě vyjet do Klagenfurtu. To je prostě svátek a oslava beach volejbalu a u toho nechceme chybět. Všem doporučuji i z pohledu diváka. 

Když mluvíme o Klagenfurtu, jak si vůbec stojí beach volejbal v Rakousku, kde ses i jeden čas připravoval na sezónu? Zúčastnil ses také pár turnajů rakouské Beach Tour. Jak se ti turnaje líbily jakožto hráči?

Turnaje v Rakousku mám velmi rád. Jsou minimálně o třídu výš. Především v tom, že umí udělat zábavu na kurtu i mimo něj. Postaví perfektní centrkurt vždy na zajímavém místě, přijede nadšený moderátor a DJ, který umí dávkovat muziku podle dění na hřišti. Diváci jsou taky nějací divočejší, ale to může být tím doplňkovým programem. Nevím, jaká je přesná příčina. Z toho všeho pak taky vychází, že teď mají neskutečně širokou základnu týmů na solidní úrovni. Tak jako my tu máme řekněme tři čtyři dobré týmy, tak oni takových mají určitě deset. K tomu samozřejmě světový top tým Doppler-Horst, který my tu právě potřebujeme najít a vychovat, ať máme nějaké krále a královny, ke kterým budou všichni vzhlížet. 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy