Emanuel Rego se rozloučil, stadion skandoval jeho jméno

Emanuel Rego se rozloučil, stadion skandoval jeho jméno

Mirka Kotlasová - pátek, 18. března 2016

Beach volejbal ve světě

Emanuel Rego odehrál se svým dlouholetým spoluhráčem Ricardo Santosem poslední turnaj své profesionální kariéry. Potvrdil svoji pověst charismatického sympaťáka a závěrečnou řečí si získal celý stadion v Rio de Janeiro, který skandoval jeho jméno.

Medaile na Grand Slamu v Rio de Janeiro, který proběhl 8. – 13. března 2016 sice Emanuelovi nepatřily, za to pozornost diváků dvaačtyřicetiletému beachvolejbalistovi rozhodně ano.

Shlédněte video zachycující Emanuelova závěrečná slova. Na posledním Grand Slamu byl jeho spoluhráčem Ricardo Santos, se kterým v minulosti, kromě jiných skvělých umístění, získal dvě olympijské medaile a titul mistrů světa.


Dalším významným Emanuelovým spoluhráčem byl Alison Cerutti, se kterým zvítězil také jak na olympijských hrách, tak ve světovém poháru. Obdivnými slovy k beachvolejbalové legendě Alison nešetřil:

There will be no one like Emanuel anymore, so they will have to overcome this situation to keep Brazil at the high level it’s always been. Playing along with Emanuel was such a great experience. I learned a lot and I was really emotional about that because he was such an idol to me.”

Emanuel se tak rozloučil se vší ctí s beachvolejbalovým světem. Poděkoval svým fanouškům a vůbec celému beach volejbalu, díky němuž podle jeho slov potkal mnoho přátel, vzorů a v neposlední řadě i svou ženu. A právě své rodině se teď hodlá Emanuel Rego věnovat. Přejeme úspěchy a štěstí i do budoucna, i když už zřejmě ne na světovém písku.

Zdroj: FIVB

Foto: Facebook

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy