Olympijská sezóna může začít!

Olympijská sezóna může začít!

Kristýna Marková - úterý, 23. února 2016

Beach volejbal ve světě

Po prvním letošním Openu mužů v Íránu, kde se tour konala vůbec poprvé, zahajuje FIVB sezónu 2016. Připraveno je pět Grand Slamů, tři turnaje Major Series a Swatch FIVB World Tour Finals. Vrcholem sezóny 2016 bude sportovními fanoušky velmi očekávané Rio de Janeiro, které bude hostit letošní olympijské hry.

První zastávkou pro společný Open jak ženské, tak mužské kategorie, je pro letošek symbolická Brazílie. Konkrétně v městečku Maceió se počínaje dnešním dnem až do neděle 28.2. utká celkem 64 týmů.

Brazílie není v pořádání FIVB turnajů žádným nováčkem. Za celou historii hostila 69 turnajů světové série. Že je Brazílie země beach volejbalu dokládá i fakt, že brazilští plážoví volejbalisté dosáhli na sportovních akcích pořádaných FIVB celkem na 63 medailí. Další beach volejbalová velmoc, USA, je v tomto dlouho za Brazílií, pyšní se „pouze“ dvaceti čtyřmi medailemi.

Maceió je hlavním městem brazilského státu Alagoasu na pobřeží Atlantského oceánu. O cenné body do žebříčku bojují páry již v kvalifikaci, ze které se jich do hlavní soutěže dostane osm. Dvojice jsou následně rozděleny dle nasazení do osmi skupin po čtyřech. (K rozlosování do skupin by mělo dojít dnes večer.) Turnaj je dotovaný 150 000 amerických dolarů. Pro srovnání, nadcházející Grand Slam v Riu de Janeiru je dotovaný 800 000 dolarů. Ve středu startují zápasy hlavní soutěže. Výsledky mužů můžete sledovat zde, žádná česká dvojice zde nestartuje. Výsledky žen, kde můžete sledovat, jak se daří Markétě Slukové s Bárou Hermannovou, sledujte zde. Budeme vás informovat o možnostech sledování zápasů online a dalším vývoji turnaje.

#MaceioOpen #RIO2016 #MakiBara 

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy