Seminář se Simonem Nauschem

Seminář se Simonem Nauschem

Andrej Takáč - sobota, 26. prosince 2015

Blog

Pátek 4. prosince večer se ukázal být jediným možným dnem, kvůli časovým možnostem našich trenérů i Simona samotného, kdy jsme mohli toto jedinečné vzdělávací setkání uskutečnit. Vytíženost našich trenérů není malá a přeci jen vymyslet datum, kdy lze dostat na jedno místo v jeden čas už skoro dvacet trenérů ze čtyř měst, kde působíme, není žádná legrace.

Beach Service se samozřejmě neustále snaží posouvat své trenéry v jejich znalostech. Tento seminář pro nás však byl přeci jen drobným milníkem. Vůbec poprvé, co takové trenérské srazy pořádáme, a že je pořádáme v součtu i s našim předchozím působištěm už přes deset let, jsme si na podobnou sešlost pozvali hosta.

Z lidí, kteří jsou v České republice k dispozici, není úplně k našemu účelu z čeho vybírat. Ve skutečnosti lze najít jen pár expertů, kteří se ale většinou zaobírají jen konkrétní oblastí beach volejbalu. Pouze pár výjimek je schopných svým zaujetím obsáhnout plážový volejbal celý. Ještě méně z nich pak má mezinárodní zkušenosti, které aktuálně využívá a aktivně je rozšiřuje nepřetržitými debatami s kolegy z oboru z celého světa. Proto první, doufám z mnoha hostů, koho jsme poprosili, aby nás jako odborníky posunul dále do světa, se kterým tak spjati nejsme, je Simon Nausch. U Simona se navíc jedná o dlouhodobější spolupráci, takže by se spíše hodilo slovo "posouval".

Tohoto v České republice velmi známého trenéra asi není třeba nijak extra představovat, jelikož o něm víme všichni poměrně dost. A to díky jeho úspěchům s českým ženským beach volejbalem, ale i díky jeho nyní už ukončené působnosti v české beachvolejbalové asociaci. O jeho kvalitách a znalostech jsme všichni přesvědčeni, jelikož za něj hovoří vynikající výsledky.

Náš nakonec asi tříhodinový seminář jsme zasvětili především odbití obouruč spodem – bagru. Byť se tento úder může pro laika zdát jednoduchý, tak my trenéři víme, že v herních souvislostech se jedná o dost složitou záležitost. Když se k tomu přidá náhled jednotlivých škol v jednotlivých státech či u jednotlivých trenérů a diskuse o tom, co je jak v hodné, pro jakou herní kategorii a věk hráčů, tak mi můžete věřit, že ani několik dní by nebylo k prodiskutování tématu dost. Celý meeting proběhl v angličtině doplňován o praktické ukázky, které umožňovaly vyřčená fakta přiblížit dokonalému pochopení situace.

Závěrem nám Simon odpověděl na otázky, týkající se například aktuálních problémů, které naši trenéři zrovna řeší.

Asi nebylo trenéra, který by nebyl ze setkání nadšený. Všichni jsme si to bezvadně užili a hned jsme začali plánovat další setkání. Doufám, že bude co nejdříve, protože jen vzájemná diskuse a neustálé zkoušení a propírání našich znalostí, názorů a teorií nás posune dále. My pak budeme moci ještě lépe posouvat naše svěřence směrem ke zdárným výkonům a skvělým výsledkům.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy