První liga na Vítkově: Nevyhrál Bobb ani Dumi, natřel jim to někdo jiný

První liga na Vítkově: Nevyhrál Bobb ani Dumi, natřel jim to někdo jiný

Magdalena Podrazilová - středa, 18. listopadu 2015

Turnaje

V sobotu si mohli všichni náruživí sportovci odpočinout. Tentokrát se Beach Service Tour hrála jen v neděli na Vítkově. Šlo o výjimečný turnaj, zúčastnili se ho i Bobb Kufa a Honza Dumek. Ne však jako parťáci, jak je známe, ale jako rivalové. Každý k sobě vyfasoval jednoho z našich členů.

Neděle 15. 11. - První liga mužů a žen na Vítkově

Do ženské kategorie se nakonec přihlásilo 11 párů, zato mužská kategorie byla naplněná zcela, párů bylo 12.

Muži: Bobb nebo Dumi? Nakonec vyhráli Tomáš s Jirkou

Mužská část turnaje byla rozehrána ve čtyřech skupinách po třech párech, ze kterých dva týmy postupovaly do horního pavouka, poslední pár ze skupiny hrál skupinu o 9. místo. Všechny zápasy se celý den hrály na dva vítězné sety do 21 bodů.

V prvním semifinále se hned střetly páry Kuba Heřman a Bobb Kufa s Michalem Palasem a Honzou Dumkem, vítězně z tohoto napínavého zápasu vyšli Michal s Dumim, a přestože to byl zápas velmi vyrovnaný, dopadl nakonec 2:0. V druhém mužském semifinále se utkali Martin Bárta a Ondra Rédl s Jirkou Medlínem a Tomášem Kovářem. Do finále postoupili Tomáš a Jirka, kteří nakonec celý turnaj také vyhráli. Zápas o třetí místo pak vyhráli Kuba s Bobbem.

Ženy: Maximálně vyrovnané výkony

Ženy rozehrály turnaj ve dvou čtyřčlenných skupinách a jedné tříčlenné. Zápasy však byly maximálně vyrovnané, a tak v obou větších skupinách rozhodoval o postupu do pavouka pro osm párů jen rozdíl bodů. V prvním semifinále se utkaly Dana Zvárová a Gabča Příhodová s Lídou Lojkovou a Radkou Tučkovou. Do finále postoupily Lída s Radkou, které však finále skrečovaly. Druhé semifinále mezi Hankou Ledvinkovou s Kájou Janouškovou a Líbou Svobodovou s Šárkou Strakovou tedy rozhodovalo rovnou o vítězkách turnaje, kterými se staly Líba se Šárkou. V zápase o třetí místo zvítězily Dana s Gabčou.

Bobbův komentář:

"Nedělní turnaj na Vítkově se mi osobně moc líbil. V hale bylo příjemné teplo, ne prašno a na plachtu občas dopadaly podzimní kapky a listí. Dostal jsem do týmu šikovného Kubu Heřmana, kterého jsem chtěl vytáhnout co nejvýš. Bohužel pro nás, ale obecně bohudík, byla na turnaji opravdu vysoká úroveň, kde z prvních šesti týmů mohl vyhrát kdokoliv. My jsme si nakonec vybrali prostřední, tedy 3. místo. V turnaji jsme dvakrát potkali Ondru Rédla s "Dédéčkem" a myslím, že kluci už na mě chystají nějakou speciální taktiku. Byl to s nimi opět boj jako před dvěma týdny, když jsem hrál s Endym. Skoro vždy to je tiebreak. Takže je asi otázkou času, kdy tu sérii prolomí. Turnaj se trochu protáhl, každý si chtěl užít pohodovou atmosféru, tak se hrála spousta tiebreaků. Bohužel jsem nemohl pokračovat ve svém DJ umění z minulého týdne. Když jsem přijížděl na svém mopedu, hala už se otřásala basy nejnovějších hitů i osvědčených klasik. Takže za mě celkově spokojenost a určitě se zase někdy rád ukážu."

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy