Letní pohár žen v Benešově

Letní pohár žen v Benešově

Kristýna Marková - úterý, 6. srpna 2013

 O tropickém víkendu jsme pořádali další svazový turnaj, tentokrát ženských dvojic. Každý, kdo se nepřijel podívat, udělal velkou chybu! Přečtěte si, jak turnaj probíhal.  

Letní pohár žen v Benešově 2. -3. 8. 2013


Letní pohár jsme opět odstartovali v pátek v 16h, kdy za neutuchajícího horka mezi sebou začalo bojovat 11 dvojic, z nichž jen prvních 6 dostalo šanci zúčastnit se hlavní soutěže následující den. Již na kvalifikaci se dostavilo několik skalních fanoušků, kteří přijeli podpořit své příbuzné a přátele. A to nejen psychicky, ale i tím, že jim zajišťovali dostatek tekutin a jiného občerstvení. Pro mnohé tedy byli velkou oporou. Ženám se ovšem dostálo pozornosti i náhodných kolemjdoucích, jejichž počet tento víkend převyšoval benešovské poměry díky festivalu elektronické taneční hudby Let it Roll, který zde probíhal, a to pozornosti ať už milé či občas i trochu nechtěné.


Do hlavní soutěže se probojovaly následující dvojice:


1. Lišková / Vaňková
2. Nováková / Trpišovská
3. Žolnerčíková / Petrová
4. Havlínová / Kotlasová
5. Jurenková /Konopková
6. Favová/Komárková

V sobotu odstartovaly první zápasy v 9:00. Všechny účastnice dorazily včas, takže se mohlo bez problémů začít. Již v prvním kole se hrály 2 tie-breaky ze tří zápasů a tie-breakový trend pokračoval i po celý den. Z celkového počtu 30 -ti zápasů se asi polovina hrála na 3 sety, což vypovídá o velké vyrovnanosti většiny dvojic, které se turnaje zúčastnily.
V hlavní soutěži se musely hráčky probojovávat pavoukem pro 16 párů na 2 prohry. Teploty dosahovaly tak vysokých hodnot, že jsme dávaly hráčkám více času k občerstvení a osvěžení, aby nedošlo ke kolapsu žádné z nich. Věříme, že příjemným osvěžením byl i bazén vedle kurtů, který nám zajistilo S-Centrum Benešov. Fanoušků bylo i v hlavní hrací den opět spoustu. Největší oporou byly opět rodiny a přátelé hráček, které doplnili náhodní fanoušci z řad festivalových účastníků spolu se sportovci S-Centra, kteří se ve stejný den účastnili místního „Amatérského pětiboje dvojic“.
Musíme vyzdvihnout výkon juniorských hráček, které se dravě a bez obav pouštěly do boje se zkušenějšími hráčkami, které mnohdy dostaly do úzkých a zápasy tak dotáhly do vítězného konce. Je vidět, že se na nich pracuje a že jejich výkonnost jde prudce nahoru!


Do semifinále se probojovaly dvojice Nakládalová/Gálová, které se utkaly s dvojicí Jarošová/Veselá, a Pilátová/Třešňáková, které změřily své síly s párem Zelinková/Krejčí. Páry Nakládalová/Gálová a Pilátová/Třešňáková potvrdily své nasazení a utkaly se ve finále. Na prvním místě se umístila dvojice Nakládalová/Gálová, na místě druhém Pilátová/Třešňáková. Po závěrečném tří-setovém zápasu (Holky si zkrátka chtěli turnaj užít až do konce!) se se západem slunce na 3. místě umístila dvojice Zelinková/Krejčí a na místě čtvrtém pár Jarošová/Veselá.


Hráčkám děkujeme za příjemně strávený den a vítězkám gratulujeme!
Společnosti Big Shock! jsme opět vděčni za ceny, které nám do turnaje byly poskytnuty.

 

 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy