Report z Kutné Hory: MČR U20

Report z Kutné Hory: MČR U20

Magdalena Podrazilová - úterý, 28. července 2015

Úspěchy hráčů našeho klubu

Mistrovství republiky do dvaceti let je vrcholem sezóny juniorů. Předchází mu série oficiálních turnajů (od května do července) pořádaných Českým volejbalovým svazem. Pro hráče jsou velice důležité z hlediska bodování a následného nasazení pro MČR. 

Letošní MČR U20 se odehrálo o víkendu 25. - 26.7. Junioři bojovali o titul v Kutné Hoře, juniorky v Českých Budějovicích. Pro náš klub byl významnější turnaj v Kutné Hoře, protože nás zde zastupovaly z šestnácti párů hned čtyři dvojice, ať už členové, nebo účastníci přípravných kempů vedených Milošem Takáčem, šéftrenérem Beach Service.

S dvěma prohrami se na 13. místě umístily páry Kuba Heřman-Filip Střelka a Petr Sixta-Dominik Stasiowski. Devátí nasazení, Kuba Vála-Filip Šťastný, dalece překonali své nasazení a až v semifinále podlehli naší dvojici Ondra Prokop-Václav Berčík.

Pořadatelé před zápasem o třetí místo přestavěli hřiště a na místo dvou kurtů vznikl jediný centr-kurt s tribunou. Kuba s Filipem se pak v zápase o třetí místo postavili Danielu Sedlákovi a Davidu Pavlovskému, které porazili 2:0 a odnesli si tak bronzovou medaili. Ondra s Vášou ve finále bojovali o vítězství s Kubou Gálou a Jiřím Krafferem. Byl to zápas napínavý, vyrovnaný a přinesl mnoho zvratů. Nakonec však v tie-breaku skončil s nejnižším možným rozdílem bodů 15:13, Ondra s Vášou si tak odnesli stříbrnou medaili za druhé místo.

Všem klukům gratulujeme!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy