Brazilské páry jsou ve formě, ovládly turnaj v Gstaadu

Brazilské páry jsou ve formě, ovládly turnaj v Gstaadu

Petr Tlustý - čtvrtek, 16. července 2015

Beach volejbal ve světě

S FIVB jsme tento týden měli možnost podívat se na světovou beach volejbalovou špičku, tentokrát ve švýcarském Gstaadu, kde se konala další část turnajů Swatch Major Series. Nesmíme opomenout také americkou NVL (National Volleyball League), pod jejíž záštitou se odehrál Pro Beach Volleyball Tournament v Milwaukee ve Wisconsinu.

Brazilské páry znovu potvrdily svou skvělou formu, v Gstaadu se jim podařilo ovládnout obě nejvyšší příčky.

V ženské části nedaly Brazilky soupeřkám ani možnost zahrát si o zlatou medaili. Poté, co brazilský pár Larissa/Talita v semifinále vyřadily z bojů o zlato Kanaďanky Bansley/Pavan, měl další tým z Brazílie Lima/Fernanda o něco snazší postup. Jejich soupeřky, Američanky Walsh/Ross, z nichž první jmenovaná utrpěla zranění ramene, ukončily předčasně zápas.

Finále bylo tudíž plně v rukou brazilských párů, kde tentokrát dominovaly Larissa/Talita a své vítězství završily skórem 21:13 a 21:17. Na 3. místě kontumačně skončily Kanaďanky Bansley/Pavan.

Ve finále mužů proti sobě stanuli Brazilci Alison/Bruno Schmidt a Lotyši Samoilovs/Smedins J. V tie-breaku nakonec zvítězili Brazilci bodovým poměrem 15:10 a připsali si na své konto další zlato.

V boji o 3. místo na sebe narazili Nizozemci Brouwer/Meeuwsen a Italové Ranghieri/CarambulaI toto utkání mělo napínavý průběh a rozhodlo se až ve třetím setu, který ovládli Nizozemci bodově 15:10.


Mezitím na americkém písku…

National Volleyball League (NVL) je profesionální beach volejbalová liga pro všechny hráče v USA.

V Milwaukee ovládl mužskou část rakousko-americký pár Williams/McCoy. A nutno říct, že zaslouženě – ve finále nastoupili proti zkušené americké dvojici Mike DiPierro a Jon Mesko, se kterou nakonec zvítězili s rozdílem 22:20 a 26:24. Tento turnaj byl navíc prvním z profesionální série, který dvojice Williams s McCoyem odehráli dohromady.

V ženské kategorii vybojoval zlato pár ve složení Cunha/Goncalves Ferreira, který ve finále porazil úřadující šampionky Kristen Batt-Rohr/Piantadosi-Lima 21:19 a 21:16.


Zdroje:

http://www.fivb.org/en/BeachVolleyball/viewPressRelease.asp?No=54720&Language=en

http://www.fivb.org/en/BeachVolleyball/viewPressRelease.asp?No=54813&Language=en

http://thenvl.com/2015/07/skyler-mccoy-mark-williams-and-vivian-cunha-raquel-goncalves-ferreira-take-the-title-at-national-volleyball-league-milwaukee-championships/


Foto:

http://www.fivb.org/visasp/GetPhoto.aspx?type=press&no=54813




Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy